Pracownia Smaku, Twój catering dietetyczny w Trójmieście i okolicach, zaprasza na kulinarną podróż ze zdrową i smaczną Dietą Śródziemnomorską. W 14. tygodniu 2025 roku (od 31 marca) przygotowaliśmy menu pełne świeżych składników i autentycznych smaków, takich jak pieczony pstrąg, kurczak w parmezanie czy łosoś teriyaki. Odkryj, jak pyszne może być zdrowe jedzenie!
Poniedziałek, 2025-03-31
W poniedziałek rozpoczniecie dzień od energetyzującego śniadania: panini z pomidorem, ziołowym omletem, mozzarellą, szynką i świeżymi warzywami. Następnie orzeźwi Was domowe mohito. Na obiad podamy pieczonego pstrąga w ziołach z ziemniaczkami z koperkiem – idealne połączenie smaku i zdrowia. Podwieczorek to słodkie kuleczki mocy. Wieczór zakończy aromatyczne, pomidorowo-paprykowe leczo z ciecierzycą i orzechami, będące smacznym i zdrowym zwieńczeniem dnia.
Wtorek, 2025-04-01
Ten dzień rozpoczniemy od pożywnej jaglanki z suszoną śliwką i kruszoną czekoladą na śniadanie, która dostarczy energii na cały poranek. Następnie odświeży Was koktajl detoks green tea, pełen antyoksydantów. W porze obiadowej czeka kurczak w parmezanie z pieczonymi ziemniakami ziołowymi, sosem bazyliowym i cukinią – pełen smaku i aromatu posiłek. Na podwieczorek przygotowaliśmy pieczoną owsiankę z brzoskwinią, a dzień zakończy sałatka z kotlecikami z bobu w picie, która zadowoli Wasze podniebienia.
Środa, 2025-04-02
Na środowe śniadanie proponujemy kanapkę z twarożkiem ziołowym i czarnymi oliwkami, a do tego energetyzujący koktajl jabłkowo-pomarańczowy. Obiadem będą orientalne kotlety wege w musztardzie francuskiej, podane ze słodką kapustą z koperkiem i ziemniaczkami w mundurkach. Na podwieczorek rozkoszować się będziecie jaglanym musem czekoladowym z malinami. Kolacja to apetyczna i zdrowa sałatka z komosą, serem halloumi, oliwkami i grillowanym kurczakiem.
Czwartek, 2025-04-03
Naleśniki z twarożkiem i sosem mango z owocami tropikalnymi to pyszne śniadanie na dobry początek dnia. Następnie koktajl detoks z kiwi doda energii. Na obiad czeka łosoś teriyaki z ryżem basmati i grillowanym fenkułem. Podwieczorkiem będzie delikatna panna cotta z frużeliną jagodową. Wieczór zakończymy aromatyczną musaką z bakłażanem i mięsem mielonym.
Piątek, 2025-04-04
W piątek na śniadanie zaserwujemy bagietkę z pastą z wędzonej makreli i koprem – idealne połączenie smaków. Następnie orzeźwi Was pełen witamin koktajl pomarańczowo-grejpfrutowy. Obiadem będzie aromatyczne risotto pomidorowe z plastrami pieczonego indyka, łączące smak i wartości odżywcze. Na podwieczorek proponujemy jogurtową owsiankę z truskawkami i granatem. Dzień zakończy lekka, a zarazem satysfakcjonująca kolacja: sałatka ze stekiem z tuńczyka i kiszonym ogórkiem.
Sobota, 2025-04-05
W sobotę śniadaniem będzie kanapka z pastą z pieczonego kalafiora z garam masala. Następnie podamy orzeźwiający koktajl pomarańczowy z hibiskusem. Obiad to wegetariańskie gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami i marchewką baby. Na podwieczorek przygotowaliśmy morelowiec straciatella. Kolacją będzie sałatka z makaronem, kurczakiem, selerem naciowym i ananasem.
Niedziela, 2025-04-06
Niedzielne menu powtarza sobotnie propozycje. Śniadaniem będzie kanapka z pastą z pieczonego kalafiora z dodatkiem garam masala, a do tego koktajl pomarańczowy z hibiskusem. Obiad składać się będzie z wegetariańskich gołąbków w sosie pomidorowym, ziemniaków i marchewki baby. Morelowiec straciatella posłuży jako podwieczorek, a kolację stanowić będzie sałatka z makaronem, kurczakiem, selerem naciowym i ananasem.
Odkryj Smaki Śródziemnomorza z Pracownią Smaku!
Nasze menu Diety Śródziemnomorskiej na 14. tydzień 2025 to doskonały sposób na zdrowe, zbilansowane i pełne smaku posiłki każdego dnia. Dbamy o najwyższą jakość składników i autentyczne receptury, aby dostarczyć Ci prawdziwą przyjemność z jedzenia, wspierając jednocześnie Twoje dobre samopoczucie.
Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty cateringu dietetycznego. Masz pytania? Skontaktuj się z nami – chętnie opowiemy więcej o naszym menu i pomożemy zarezerwować Twoje posiłki na nadchodzący tydzień!