W 14. tygodniu 2025 roku (od 31 marca), Pracownia Smaku, Twój catering dietetyczny w Trójmieście i okolicach, prezentuje menu Diety Zbilansowanej/Redukcyjnej. Odkryj różnorodne i apetyczne dania, takie jak marchewkowa owsianka, cytrynowy pilaf z wieprzowiną czy sałatka Cobbi, które pomogą Ci osiągnąć cele dietetyczne, ciesząc się zdrowym i smacznym jedzeniem.
Poniedziałek, 2025-03-31
Poniedziałkowe śniadanie to marchewkowa owsianka z cynamonem. Na drugie śniadanie podajemy ciabattę z mozzarellą, bazylią i salami milano. Obiad składa się z kotleta mielonego wołowo-wieprzowego z puree ziemniaczano-selerowym i mizerią. Podwieczorkiem będą ciasteczka cytrynowe z migdałami, a na kolację – sałatka Cobbi z grzankami.
Wtorek, 2025-04-01
Na wtorkowe śniadanie proponujemy kanapkę z wiosennym twarożkiem. Drugie śniadanie to zupa pomidorowa z brązowym ryżem i natką pietruszki. Obiadem będzie sycące ragu z rwanej wieprzowiny z makaronem i warzywami. Na podwieczorek przygotowaliśmy jabłecznik budyniowy na kruchym spodzie. Dzień zakończy wytrawna tarta z kurczakiem, brokułem i pomidorkami koktajlowymi.
Środa, 2025-04-02
Środa rozpoczyna się jaglanką waniliową z rabarbarem. Na drugie śniadanie – sałatka z mozzarellą i czosnkową grzanką. Obiad to udko z kurczaka pieczone z jabłkami, podane z kaszą gryczaną i pomidorami w śmietanie. Podwieczorek – orzeźwiający koktajl truskawkowo-buraczany. Kolacją będzie aromatyczna potrawka z ryżem i krewetkami.
Czwartek, 2025-04-03
Czwartkowe śniadanie to omlet z zielonym groszkiem i karmelizowanym porem oraz pieczywo. Na drugie śniadanie – komosa ryżowa z morelami i płatkami migdałów. Obiad to aromatyczny cytrynowy pilaf z wieprzowiną. Podwieczorek – smoothie bananowe z cynamonem. Kolacją będzie rozgrzewająca zupa pieczarkowa z pulpecikiem i ziemniakami.
Piątek, 2025-04-04
Piątek zaczynamy od kanapki z pasztetem mięsnym i ogórkiem kiszonym. Drugie śniadanie to zdrowa zielona zupa jarzynowa z ziemniakami. Na obiad – kotlety jajeczno-tuńczykowe z warzywami, podane na kaszy gryczanej z kiszoną kapustą. Podwieczorkiem będzie sernik na zimno z brzoskwinią. Na kolację – sałatka z miksem pieczonych warzyw, oliwkami i plastrami kurczaka w sosie miodowo-musztardowym.
Sobota, 2025-04-05
Na sobotnie śniadanie – kanapka z pastą z pieczonej papryki i batata z warzywami. Drugie śniadanie to waniliowy budyń jaglany z orzechami. Obiad – makaron z bazyliowym pesto i filetem z kurczaka. Podwieczorek – koktajl śliwkowy z płatkami owsianymi. Kolacją będzie aromatyczny krem marchwiowo-imbirowy.
Niedziela, 2025-04-06
W niedzielę serwujemy te same pyszne i zbilansowane posiłki co w sobotę: kanapkę z pastą paprykowo-batatową na śniadanie, waniliowy budyń jaglany na drugie śniadanie, makaron z pesto i kurczakiem na obiad, koktajl śliwkowy na podwieczorek oraz krem marchwiowo-imbirowy na kolację.
Smacznie i Zdrowo z Pracownią Smaku!
Nasza Dieta Zbilansowana/Redukcyjna to doskonały wybór dla osób dbających o zdrowie i sylwetkę w Trójmieście i okolicach. Każdy posiłek jest starannie przygotowany, by dostarczyć Ci niezbędnych składników odżywczych i energii, nie rezygnując przy tym z wyjątkowego smaku.
Zamów swoje menu na 14. tydzień i ciesz się pysznym jedzeniem bez wysiłku. Skontaktuj się z nami, aby dowiedzieć się więcej!